Hoe een jacuzzi winterklaar maken

De meeste mensen verkiezen om tijdens de warme maanden in hun bubbelbad te genieten en het buiten bedrijf te stellen tijdens de vriesmaanden. In plaats van te genieten van de magische en ontspannende ervaring van sprankelend warm water om vervolgens naar de vallende sneeuw te lopen, blijven de meeste mensen liever binnen en warm rond het vuur of knus onder zware dekens in de winter.

Als u uw buitenspa tijdens het koude seizoen niet gaat gebruiken, is het winterklaar maken de ideale onderhoudspraktijk. Natuurlijk heb je ergens gelezen of gehoord dat winterklaar maken een ingewikkeld proces is en dat je liever de spa aan de gang houdt, maar dit alternatief is de moeite niet waard.

Als u uw jacuzzi niet winterklaar maakt, moet u hem constant laten draaien, zelfs als hij niet in gebruik is. U moet het gevuld houden met getest en behandeld water en verwarmd om bevriezing te voorkomen. Dit klinkt niet als het ideale gebruik van je tijd. Waarom zou u in de sneeuw bevriezen en uw hot tub een boost geven als u hem niet gebruikt? Het alternatief is beter. Schakel het uit en bescherm de componenten.

Wat betekent het winterklaar maken van een bubbelbad?

Kortom, het winterklaar maken van een spa betekent het sluiten ervan in afwachting van ijskoude omgevingscondities. Het is echter een beetje gedetailleerder dan alleen het afsluiten. Er zijn specifieke details om ongelukken te voorkomen, en het hangt ook af van factoren zoals de locatie, of u het gaat gebruiken en of het geïsoleerd is.

Alleen eigenaren van buitenbubbelbaden die niet goed geïsoleerd zijn, moeten zich bezighouden met winterklaar maken. U hoeft zich geen zorgen te maken over het winterklaar maken van een spa in een temperatuurgecontroleerde omgeving. Als u in regio’s zoals Arizona en Texas woont, waar de temperatuur in de winter boven de 40 Fahrenheit blijft, kunt u uw spa blijven gebruiken in plaats van hem winterklaar te maken.

Waarom moet je een hottub winterklaar maken?

Zoals reeds vermeld, zijn koude temperaturen niet gunstig voor de interne onderdelen van een spa. Als u uw hot tub niet winterklaar maakt en het water niet laat circuleren en verwarmd houdt, kunnen zich algen ontwikkelen of kunnen de leidingen bevriezen en barsten of barsten. De prijzen van bubbelbaden zijn niet laag; bescherm uw investering door deze te winterklaar te maken in afwachting van koude temperaturen.

Wanneer uw hottub winterklaar maken?

De beste tijd om uw spa winterklaar te maken is wanneer er sneeuw of ijs begint te verschijnen. Het is de beste onderhoudsmethode als u in koude streken woont en de spa niet gaat gebruiken. Helaas staan ​​veel mensen op het hek over de praktijk en wachten tot het te laat is voordat ze de trap op gaan.

Dus als u in regio’s woont die in de winter extreem koud worden, zijn hier de redenen om uw hot tub in de winter winterklaar te maken:

  • Om te voorkomen dat de leidingen bevriezen als de stroom uitvalt
  • Om het veilig te houden terwijl u op vakantie bent, weg van huis
  • Het is de ideale onderhoudsroutine in plaats van hem draaiende te houden als u hem niet gebruikt.

Voorbereidingen voor het winterklaar maken van een hot tub

Het winterklaar maken van een bubbelbad gaat niet alleen over het leeg laten lopen en leeg laten. Het omvat ook het neutraliseren van het water, het doorspoelen van de leidingen, het schoonmaken, het losmaken van PVC-fittingen, het verwijderen van filters en het uitschakelen ervan. Wacht niet tot het laatste moment om uw hottub winterklaar te maken. U wilt het goed doen om de kans op algen en bacteriën in de leidingen te verkleinen.

Om uw spa correct winterklaar te maken, wacht u tot een heldere dag. U wilt niet dat het water in de leidingen bevriest terwijl u de spa nog aan het legen bent. Doe het op een dag waarop de temperatuur hoog boven de nulmarkeringen ligt. Zorg ervoor dat je het water schoonmaakt, zodat chemicaliën niet in de grond terechtkomen.

Hier zijn enkele apparatuur die u nodig zult hebben:

  • Een stofzuiger om water uit de leidingen te zuigen
  • Een tuinpaard om de kuip leeg te laten lopen
  • Absorberende handdoeken om vocht te verwijderen
  • Antivries
  • Een lange trechter

Gedetailleerde stappen om uw hot tub winterklaar te maken

1. Neutraliseer het water

Laat het bad niet leeglopen zonder de chemicaliën in het water te neutraliseren . Het laatste wat je wilt is dat je planten en huisdieren weken in chloorwater. Test eerst de chemische niveaus om ervoor te zorgen dat het veilig is om het water aan het milieu te laten ontsnappen.

2. Schakel het uit

Schakel de stroom naar de unit uit bij de GCFI-onderbrekers in het elektrische paneel. Mogelijk moet u hiervoor de handleiding van de fabrikant raadplegen of met een professional praten voor hulp.

3. Laat het bad leeglopen

Draai de afvoerdop van de spa, bevestig uw tuinslang op het mondstuk van de afvoerklep en laat het water weglopen. Als alternatief kunt u een dompelpomp gebruiken om de spa snel leeg te maken. Na het aftappen kan er nog 1-2 cm water achterblijven, maak je geen zorgen, dit komt later aan de orde. Zorg ervoor dat u de luchtblazer aftapt als u die heeft.

4. Verwijder en reinig de filters

U hoeft geen filters aan te laten als u de spa niet gebruikt. Verwijder ze en plaats ze een hele dag in een chemische week, maak ze schoon en bewaar ze. Al het water dat na het verwijderen van de filters in het bad achterblijft, moet worden weggezogen.

5. Spoel de lijnen door

Vergeet niet de lijnen schoon te maken. Gewoon leeg laten lopen en leeg laten kan grote problemen veroorzaken. Algen kunnen zich ontwikkelen als er wat vocht achterblijft; er kunnen zich ook kleine scheurtjes langs de leidingen vormen. Daarom moet u water uit elke opening in de hot tub wegspoelen. Mogelijk moet u hiervoor de handleiding van de fabrikant gebruiken.

5. Schoonmaken

Geef de spa-schaal een blitz na het verwijderen van water. Gebruik schoonmaakproducten en een absorberende handdoek om eventueel vocht af te vegen. Verwijder headsets en veeg onder. Leid de handdoek ook rond de jets. Plaats de afvoerdop terug en breng vervolgens antivries aan in alle openingen.

De meeste experts raden propyleenglycol aan omdat het niet giftig is en geen gevaarlijke resten achterlaat. Vermijd giftige antivries, of gebruik helemaal geen als je bang bent.

6. Dek de spa af

Sluit de bovenkant van het bad met een schone, droge hoes die is behandeld met een beschermingsmiddel om schimmelvorming te voorkomen. Om de hoes op zijn plaats te houden, moet u mogelijk windriemen gebruiken. Door multiplexplaten bovenop de hoes te plaatsen, wordt deze beschermd tegen sneeuw.

Afsluiten

Oké, dames en heren, u hoeft uw buitenspa niet winterklaar te maken tijdens koude seizoenen, maar het is de beste gewoonte omdat u hem niet vaak zult gebruiken; regelmatig onderhouden is niet de ideale manier om uw winter door te brengen. Spa’s zijn leuke manieren om de dag ontspannen door te brengen in bruisend, geneeskrachtig water, maar ze zijn niet goedkoop. Daarom moet u uw investering beschermen, omdat koude temperaturen niet gunstig zijn voor leidingen van bubbelbaden, andere interne componenten en uw energierekening. Gebruik de bovenstaande tips om uw spa winterklaar te maken.

Related Post