Beste jacuzzi water temperatuur in de zomer en winter

Een duik in het hete, borrelende water na een lange dag werken is zo ontspannend en waar de meeste eigenaren van een bubbelbad naar uitkijken. Maar als het water niet de juiste temperatuur voor u heeft, kan het instellen en wachten op de gewenste temperatuur het hele punt van ontspanning verpesten.

bubbelbad ontspannend

Mensen genieten al eeuwen van hydrotherapie; oude Egyptenaren hebben een bad genomen in heet water voor een optimale gezondheid en om medische aandoeningen te behandelen. Dankzij moderne technologieën hebben we een bubbelbad kunnen kopen en een hydrotherapiesessie in onze achtertuin kunnen houden. Hydrotherapie heeft eeuwenlang de rol gespeeld van een remedie om gewrichts- en spierpijn en zelfs ruggengraatpijn te genezen.

Als je een nieuwe hete knol bent of soms nog steeds aan het friemelen bent met de temperatuur van je spa, dan ben je hier aan het juiste adres. Lees verder om de juiste temperatuur voor uw spa, veiligheidsmaatregelen en een uitstekende spa-ervaring te kennen.

watertemperatuur hot tub

Dus waarom moet de hottub op de juiste temperatuur worden ingesteld?

Onze lichaamstemperatuur is meestal rond de 37°C en water dat iets boven deze temperatuur ligt, zorgt ervoor dat we ons ontspannen en goed voelen. Maar een te hoge of zeer lage temperatuur is schadelijk voor u en uw bubbelbad.

Uw lichaam is vatbaar voor hittegerelateerde aandoeningen zoals hyperthermie als u te lang in warm water blijft of als uw lichaamstemperatuur stijgt, kunt u het volgende krijgen:

  • Misselijkheid
  • Zonnesteek
  • Oververhitting
  • flauwvallen

De juiste temperatuur is ook van cruciaal belang voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen van wie het lichaam minder bestand is tegen overmatige hitte.

Temperatuur speelt ook een cruciale rol bij het maken of breken van uw bubbelbad. Als u de levensduur van uw bubbelbad wilt behouden, is het cruciaal dat het water op de juiste temperatuur is. Overmatig heet water belast de boilers van uw spa enorm. Als uw spa-water in de winter niet warm genoeg is, kan het water bevriezen, wat op zijn beurt de interne leidingen kan bevriezen. Dit kan leiden tot schade die kan oplopen tot een enorm bedrag aan dollars.

Wat is het normale bereik van de watertemperatuur van de Hot Tub?

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) mag de watertemperatuur niet hoger zijn dan 104 ° F of 40 ° C. Alles boven deze temperatuur brengt uw gezondheid in gevaar.

Tegenwoordig kunt u de watertemperatuur van uw hot tub wijzigen via een toetsenblok of een app of zelfs via een spraakopdracht. Het ideale bereik van de watertemperatuur van uw bubbelbad is van 98,6 °F tot 102 °F of 37 °C tot 39 °C. Deze temperatuurinstelling zorgt ervoor dat je lichaam ontspannen en warm blijft en je lichaam niet oververhit. Je kunt ook een thermometer bij de hand hebben om te controleren of de watertemperatuur correct is en niet is gestegen dan bedoeld.

De CDC beveelt aan dat de watertemperatuur van het bubbelbad voor kinderen 95 ° F of 35 ° C moet zijn en adviseert dat alle kinderen onder de vijf jaar niet in de hot tub gaan.

Wat is voor jou de perfecte temperatuur?

Iedereen heeft zijn persoonlijke keuze in welke temperatuur ze willen genieten. De meeste voorkeur gaat uit naar 104°F of 40°C in de winter, maar sommigen willen dat hun water een temperatuur heeft van 102°F of 39°C. In de zomer kunt u de temperatuur instellen op 97°F tot 99°F of 36°C tot 37°C.

De juiste manier om te weten welke temperatuur het beste bij u past, is door het water zelf uit te proberen. Je kunt bij verschillende temperaturen experimenteren; Verhoog langzaam de watertemperatuur om uw ‘sweet spot’ te vinden. Overschrijd in ieder geval de temperatuur niet dan de limiet om gezondheidsschade te voorkomen.

Onthoud: het wordt aangeraden om elke sessie in een bubbelbad te beperken tot 15-30 minuten en maximaal 45 minuten bij lagere temperaturen.

Hoe lang duurt het voordat een bubbelbad is opgewarmd?

Het hangt echt af van verschillende factoren, zoals de temperatuur van het water waarmee u het begon te verwarmen, de efficiëntie van uw spa, de kwaliteit van de installatie en het weer.

 De meeste spa’s hebben meestal ongeveer een uur nodig om de temperatuur met 3 tot 6 graden te verhogen, dus het kan vier tot twintig uur duren om de gewenste temperatuur te bereiken.

Pro Tip: Houd de hoes erop voor een sneller proces, zodat de warmte niet ontsnapt.

Hoeveel stroom verbruikt een bubbelbad?

De elektriciteit die uw spa verbruikt, hangt af van de hot tub zelf. Sommige hottub-verwarmers werken op 120 volt en sommige werken op 240 volt, wat overeenkomt met ongeveer 1500 watt en 6000 watt. We raden je aan om voor een hottub te gaan die werkt op 120 volt, want hoe hoger het spanningsniveau, hoe meer stroom de hottub zal verbruiken.

Dus om wat geld te besparen, ga je het beste voor een hottub met 120 volt.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste temperatuur voor de hot tub in de winter?

Je kunt de temperatuur naar eigen voorkeur instellen, maar een temperatuur van 104°F bij 20 graden weer zal erg ontspannend zijn.

Moet ik de temperatuur verlagen als ik de hottub niet gebruik?

Als u de temperatuur tot een zeer lage graad verlaagt, bespaart u niet op uw elektriciteitsrekening, maar stelt u uw spa bloot aan een groot risico op bevriezing vanwege het weer, wat op zijn beurt heel wat schade aan de spa-apparatuur zal toebrengen.

Op welke temperatuur moet ik mijn bubbelbad instellen als ik weg ben?

Als u op vakantie gaat, kunt u uw hottub beter helemaal afsluiten en het water aftappen.

Welke hot tub-temperatuur wordt als veilig beschouwd voor zwangere vrouwen?

Het wordt aanbevolen dat een zwangere vrouw eerst een arts raadpleegt voordat ze de hot tub gebruiken. Dat gezegd hebbende, u kunt de temperatuur van de hot tub instellen op 100 ° F of 37 ° C en ongeveer 10 minuten of minder intrekken. Overschrijding van deze limiet kan ook leiden tot aangeboren afwijkingen bij het ongeboren kind.

Heb een geweldige en veilige hot tubbin’!

Related Post