Spa Ozonator beoordelingen: wat is een ozongenerator voor buitenspa’s en wat doet het?

Als u een bubbelbad of zwemspa in uw achtertuin wilt kopen, of als u er al een heeft, moet u zich misschien zorgen maken over de waterkwaliteit of u wilt dat het water schoner is. Dan is het tijd om iets te leren over outdoor spa ozongenerator, of spa Ozonator in het kort. 

Wat is ozon?

Ozon, of O3, is een kleurloos gas dat ontstaat wanneer drie zuurstofatomen aan elkaar worden gebonden wanneer zuurstof (O2) wordt blootgesteld aan ultraviolet licht. Ozon is hetzelfde gas dat de beschermende ozonlaag vormt die in de stratosfeer van onze aarde wordt aangetroffen.

Ozon heeft ook een beschermend effect in uw spa. Ozon helpt bacteriën, ziektekiemen, virussen en andere verontreinigingen in uw zwemspa te doden, zelfs zonder sterke chemicaliën zoals chloor, broom, biguanide, minerale ontsmettingsmiddelen, zouten, enz. Ozon hecht zich aan allerlei soorten grove en vuile verontreinigingen in hete badwater, inclusief lotions en drankjes zoals zeep, make-up, eau de cologne, zonnebrandcrème en haarlak.

We konden natuurlijk ozongas echter niet in grote hoeveelheden verkrijgen. We hebben apparatuur of machines nodig om ozon te produceren. Daarom heb je een ozongenerator nodig voor je hottub.

Wat is de ozongenerator?

Spa-ozongenerator, bekend als Ozonator, is een ozonmachine die ozongas produceert om het water in uw bubbelbaden of zwemspa’s te reinigen. Met een ozonator gebruik je minder chemische ontsmettingsmiddelen zoals chloor en broom en bespaar je op de lange termijn geld.

Volgens de feedback van klanten die bubbelbaden bij ons kopen, bespaart u met een spa-ozongenerator tot 90% van de totale kosten per jaar voor populaire chemische ontsmettingsmiddelen zoals chloor of broom.

Hoe werkt een spa Ozonator?

De Ozonator, ook wel bekend als een ozongenerator voor spa’s, is geïntegreerd in de behuizing van uw bubbelbad. Meestal is de Ozonator uitgerust met een ultraviolette lamp die zuurstof omzet in ozon. De ozon reist door een luchtleiding die is aangesloten op een waterstraal. Het water en de ozon worden vervolgens in de hottub geduwd.

Zodra de ozon in het bubbelbadwater van uw spa is geïnjecteerd, helpt het het water te zuiveren door bacteriën, verontreinigingen en ander afval te doden.

Bovendien breekt ozon lichaamsolie, schadelijke chemicaliën en andere biologisch afbreekbare materialen af ​​om het water zuiver en helder te houden.

Hoe kiest u een ozongenerator voor uw bubbelbad?

Voordat u een ozongenerator koopt, moet u rekening houden met de drie belangrijkste aspecten:

  • Grootte bubbelbad

Er zijn grote bubbelbaden en kleine bubbelbaden om uit te kiezen. De grootte van de hottubs van Royal Spas varieert van 2 personen, drie personen en maximaal 10 personen. Natuurlijk, hoe groter het volume van de hottub, hoe krachtiger de Ozonator u moet kopen.

  • Sanitair niveau

Als u uw hottub heel vaak met veel mensen gebruikt, bijvoorbeeld twee of drie dagen per week, kies dan voor een betere sanitaire output.

  • Elektrische vereisten

Denk goed na over het netsnoer. Ozon-eenheden worden geleverd met verschillende spanningsopties van 120 volt, 240 volt of dubbele spanning.

Samenvatting:

De ozongenerator is de meest effectieve manier om uw bubbelbadwater tegen de laagste kosten te zuiveren.

Als u Ozonator samen met broom, chloor of andere ontsmettingsmiddelen gebruikt, vermindert de ozongenerator niet alleen de hoeveelheid die nodig is om schoon water te behouden, maar verbetert uiteindelijk ook de prestaties van die ontsmettingsmiddelen.

Related Post